PuntPla
portal d'articles sobre cultura tradicional i popular
Música

Fusió de música catalana i polonesa en la cloenda del 38è FIMPT

Fusió de música catalana i polonesa en la cloenda del 38è FIMPT
Manu Sabaté al concert Folk per la Libertat. Imatge de Josep Tomàs.

Aneu reservant dates, del 15 al 17 de juny torna a Vilanova i la Geltrú el FIMPT. Aquest festival, que ja arriba a la 38a edició, és un punt de trobada de la música popular i tradicional d’arreu del món. Precisament enguany un dels plats forts del festival serà el seu concert de cloenda, PolCat, un espectacle que fusiona la música tradicional catalana amb la polonesa.

El graller català Manu Sabaté conjuntament amb la formació polonesa Janusz Prusinowski Kompania seran els encarregats de muntar aquest espectacle que oferirà una mescla d’ambdues cultures i no tindrà res a veure amb una mostra per separat de la música catalana i polonesa.

Els orígens d’aquest espectacle es remunten al 2010, quan Manu Sabaté va actuar l’any 2010 en el Festival Masurques del món, que organitza la Janusz Prusinowski Kompania. A partir d’aquella trobada al cap de vuit anys n’ha sortit una col·laboració amb l’objectiu de presentar nous sons de la música folk.

El concert se celebrarà el diumenge 17 de juny a les 8 del vespre a la plaça de la Vila de Vilanova i la Geltrú. En ell el públic podrà gaudir de Janusz Prusinowski i els seus companys, que han portat l’emoció de la música polonesa arreu del món, com també de Manu Sabaté, un dels primers músics catalans que ha experimentat amb la gralla i l’ha tret del seu context habitual.

Per anar fent boca del festival, us deixem amb el vídeo-resum de la 37a edició del FIMPT: