PuntPla
portal d'articles sobre cultura tradicional i popular
Música

‘Sardanistes Garriguencs’, un cd amb aires de la Garriga

‘Sardanistes Garriguencs’, un cd amb aires de la Garriga
CD Sardanistes Garriguencs / Font: Sardanes la Garriga

Aquest estiu la cobla Mediterrània ha estrenat un nou disc. Es tracta d’un recull de sardanes d’autors relacionats amb la Garriga

L’enregistrament compta amb sardanes de compositors del territori, com Manuel Blancafort, així com d’altres dedicades al poble i a la seva gent.

El títol del CD fa referència a una sardana obra del compositor garriguenc Marçal Ramon, que té el mateix nom i que va ser estrenada ara fa tres anys amb motiu del 60è Aplec. Sota aquest títol va sorgir, a poc a poc, el recull de sardanes que componen la gravació, sardanes estrenades fa poc juntament amb d’altres més antigues i recuperades d’arxius.

Sardanes inèdites

Sota la direcció de Bernat Castillejo, la cobla Mediterrània interpreta en el disc peces com Julieta, de Francesc Juanola; Recordem a Josep Maurí, d’Antoni Guinjoan o Gresolet, de Marçal Ramon. Una de les obres que destaca és la sardana Dolça Catalunya de la compositora modernista Narcisa Freixas, qui va viure a la Garriga, així com la sardana Segador-Barret de palla, de Manuel Blancafort, una sardana inèdita d’aquest compositor garriguenc.

El recopilatori de 14 sardanes acaba amb els Goigs a llaor de la Verge de Puiggraciós, de mossèn Adjutori Vilalta, arranjats per a cobla pel compositor Jesús Ventura.

Sardanistes Garriguencs és un disc que ha estat una realitat gràcies a una campanya de mecenatge de diverses entitats de la Garriga. El volum, editat per Picap, té un preu de 10 euros i es pot comprar a través de l’Agrupació Sardanista La Garriga o mitjançant el correu electrònic [email protected].