Qui som?

Punt pla és un projecte que neix l’any 2017 fruit d’un treball de final de màster. És un portal de notícies que té com a objectiu difondre la cultura tradicional catalana i donar-la a conèixer amb més profunditat. A través de diferents notícies i reportatges la web explica quins són els actes i les celebracions que s’organitzen arreu de Catalunya. Per aconseguir-ho, dona veu a totes aquelles persones i associacions que hi estan vinculades.

Punt pla, a la vegada, és el nom d’un pas de ball que avui dia s’utilitza en moltes danses populars. Poses un peu endavant, situes l’altre al costat i amb el primer dibuixes una mitja lluna per tornar a la posició inicial. Amb aquest nom Punt pla vol recordar el moviment, la base de tota expressió artística i cultural. Un moviment al qual se li han d’afegir altres elements, com la música, el vestuari o la dansa, per tal de representar les festes tradicionals.

Tothom que visiti aquesta web trobarà tres apartats: un que fa referència a la dansa, un altre a la música i un més a la imatgeria festiva. Es podria dir que la majoria de peces periodístiques tracten sobre aquestes temàtiques. A part, també hi ha un secció titulada “Més notícies” que inclou totes aquelles informacions relacionades amb altres àmbits del patrimoni cultural. Finalment, un altre apartat especial és el que es titula “En profunditat“: conté reportatges i entrevistes que tracten sobre els orígens de les tradicions i de les persones que hi estan vinculades.

Benvinguts a Punt pla, un portal per conèixer a fons els protagonistes de la cultura tradicional i estar al dia de les seves iniciatives.

Plantilla:

Editora i Directora: Meritxell Bayarri

Col·laboradors: Nerea Serra 

Suport tècnic: Roger Vilà