PuntPla
portal d'articles sobre cultura tradicional i popular
Més Notícies

Protestes per reclamar el pagament de la subvenció de les Festes de Maig a Badalona

Protestes per reclamar el pagament de la subvenció de les Festes de Maig a Badalona
Les entitats de cultura popular van mostrar el seu descontentament amb una protesta davant l'Ajuntament de Badalona / Foto: Coenbau Trapoca

Fa alguns mesos que la Coordinadora d’Entitats Badalonines de Cultura Tradicional i Popular Catalana (Coenbacu Trapoca) i la Colla Gegantera de Badalona reclamen a l’Ajuntament de Badalona que els pagui la subvenció de les Festes de Maig d’enguany. Per aquest motiu, el passat 29 d’octubre, membres de les colles es van manifestar a la plaça de la Vila de Badalona per demanar explicacions i responsabilitats sobre aquests fets a l’Ajuntament.

Des de finals de maig, Coenbacu Trapoca ha manifestat públicament el seu disgust per la situació. A l’últim dels tres comunicats emesos en relació amb els fets, afirmen que sempre s’havia pagat una part de la subvenció abans de les festes per començar a fer front amb la primera despesa i que aquest any, a hores d’ara, encara no s’ha signat l’assignació de les subvencions.

Des de l’entitat consideren que el problema ha estat causat per una incompetència laboral per part de personal tècnic no qualificat. A més, reclamen que la festa, per ser patrimoni, no s’hauria de subvencionar i posen sobre la taula la necessitat d’un estudi de la Festa.

Dimarts 29 d’octubre, finalment al ple de l’Ajuntament es va debatre i aprovar una moció, presentada per Junts per Catalunya Badalona, que insta a l’Ajuntament a pagar la subvenció, tal com correspon. La moció va tenir el suport dels partits Guanyem Badalona en Comú i Esquerra Republicana de Badalona.