PuntPla
portal d'articles sobre cultura tradicional i popular
Música

Oberta la convocatòria per participar com a grup musical a la Fira Mediterrània

Oberta la convocatòria per participar com a grup musical a la Fira Mediterrània
Sherpah és un dels grups que va participar en la 20a edició de la Fira Mediterrània.

L’Humus Mediterrani, la secció off de Fira Mediterrània de Manresa que acull les propostes més properes a l’arrel tradicional, ja ha obert la convocatòria de la 6a edició. Aquesta iniciativa complementa l’oferta oficial de la Fira amb una selecció de grups de l’escena folk catalana. Les propostes per formar part de l’Humus Mediterrani en el marc de la propera edició de Fira Mediterrània de Manresa, que se celebrarà del 4 al 7 d’octubre, està oberta fins al 31 de maig.

La iniciativa

L’humus és la capa de terra biològicament més viva i que alimenta les llavors d’on sorgeixen les arrels i les plantes. Aplicat a la música folk i d’arrel tradicional l’humus remet a les persones anònimes que han preservat o creat música i cançó tradicional, grups amateurs que la practiquen arreu del país i centenars d’alumnes i aprenents de les escoles de música d’arrel tradicional dels Països Catalans. La programació de l’Humus Mediterrani té l’objectiu de donar a conèixer la feina que duen a terme totes aquestes persones en el marc ideal que suposa Fira Mediterrània.

D’Arrel, l’entitat impulsora del projecte, ofereix des de 2012 una programació estable de música d’arrel i folk a Manresa i a la Catalunya Central. La seva voluntat és esdevenir una plataforma per a grups professionals de la música folk més despullada, per a grups amateurs i de folk participatiu i d’estudiants d’especialitats tradicionals que es volen donar a conèixer.

Com es pot participar?

Les propostes musicals que s’han presentat a la secció oficial de Fira Mediterrània també es poden presentar a l’Humus Mediterrani. Per fer-ho, cal accedir al web de D’Arrel, omplir un formulari i adjuntar el material sol·licitat. Els grups participants percebran una aportació fixa per cobrir les seves despeses, apareixeran en la campanya de difusió de Fira Mediterrània (el programa, el web i el catàleg professional) i tindran accés a la Llotja Professional del mercat manresà com a professionals acreditats. El termini de presentació es tanca el 31 de maig.

La programació de l’Humus es definirà per un consell assessor format per experts i membres de D’Arrel de Manresa. Els concerts seran de caràcter gratuït.

L’any passat l’Humus va seleccionar un total de set projectes que es van programar en el marc de la 20a edició de la Fira: Terra de Sons, Brunzit, Duetu, Ferran Savall i Meritxell Neddermann, A l’aire, Daina Micu. Al llarg de les cinc convocatòries, han participat fins 45 grups diferents.

Les propostes s’han de presentar a través d’aquest enllaç.