PuntPla
portal d'articles sobre cultura tradicional i popular
Més Notícies

La memòria popular a reflexió durant les 4es Jornades de Patrimoni Etnològic

La memòria popular a reflexió durant les 4es Jornades de Patrimoni Etnològic

El 9 i el 10 de novembre, a la Roca del Vallès, tindrà lloc la celebració de les 4es Jornades Nacionals de Patrimoni Etnològic al Centre Cultural La Roca.

Enguany, les jornades estaran dedicades a la memòria popular i tractaran sobre la gestió de la memòria popular, les comunitats locals i la memòria i la dimensió personal de la memòria.

La conferència inaugural anirà càrrec de Massimiliano Bruni, de l’Archivio Diarístico Nazionale de Pive Santo Stéfano, Itàlia. A continuació, al llarg de la jornada de divendres es parlarà de temes com els reptes i oportunitats d’Internet en la difusió de la memòria popular (10.25 h), a càrrec de Laura Solanilla, o de la Memòria com a element de dinamització comunitària (16.25 h), en aquest cas explicat per Dolors Pujols.

Dissabte al matí, el dia començarà amb Roser Miarnau, del Museu Comarcal de l’Urgell, que parlarà sobre la memòria oral de les dones de l’Urgell, i acabarà amb Giovanni Marzocchi, Montserrat Ametller, Xavier del Villar i M. Àngels García Asensio, de l’Arxiu de la Memòria Popular de La Roca del Vallès, tractant el tema de la custòdia de la memòria.

Per assistir-hi a les jornades cal inscripció prèvia. Es pot consultar el programa en el següent enllaç.

Foto: Creative Commons per Pixabay.