PuntPla
portal d'articles sobre cultura tradicional i popular
Més Notícies

La Federació Catalana de Catifaires s’estrena al festival De Flor en Flor

La Federació Catalana de Catifaires s’estrena al festival De Flor en Flor
Els catifaires van estar cinc hores elaborant aquesta catifa que fa 8 metres d'alt per 4 d'ample. Font: Federació Catalana de Catifaires.

Aquests dies de Setmana Santa, dins del marc del festival De Flor en Flor, podreu veure com a novetat una mostra d’art efímer al Poble Espanyol. Es tracta d’una catifa de flors que va elaborar el passat dijous 29 de març una cinquantena de membres de la Federació Catalana d’Entitats Catifaires.

Sota el títol Sant Jordi a Flor en Flor, el dibuix mostra un gran Sant Jordi dalt d’un cavall de color blanc. La catifa fa 8 metres d’alt per 4 d’ample i ha estat elaborada mitjançant la tècnica mixta de l’art Català. A més, conté materials naturals com clavells, serradures tenyides, pellofa d’arròs i gespa natural.

Vicenta Pallarès, presidenta de la Federació Catalana de Catifaires, explica a Punt pla que els catifaires van estar treballant durant 5 hores el matí de dijous sant, i destaca que en l’elaboració de la catifa hi van participar persones de totes les edats, “fins i tot nens i nenes de set anys”.

La catifa, que es titula ‘Sant Jordi a flor en flor’ està feta principalment de pètals de clavell. Font: Federació de Catifaires.

Fins al pròxim 2 d’abril, totes les persones que s’apropin al Poble Espanyol podran veure aquesta mostra d’art efímer i 13 decoracions florals més. És el cas d’una exposició d’orquídies, que ha preparat l’Associació Catalana d’Amics de les Orquídies, o d’una mostra de bonsais, que ha anat a càrrec de l’Associació Catalana d’Amics del Bonsai.

Enguany és la primera vegada que la Federació Catalana de Catifaires participa en el festival De Flor en Flor, que ja compleix tres anys de trajectòria. A part de les mostres florals, en aquesta edició també hi haurà tallers pensats perquè els visitants aprenguin diferents curiositats sobre el món de les plantes.