PuntPla
portal d'articles sobre cultura tradicional i popular
Dansa

La cultura de l’Índia i Baixkíria, protagonistes de les 47enes Jornades Internacionals

La cultura de l’Índia i Baixkíria, protagonistes de les 47enes Jornades Internacionals
El ballet folkòric Krujevà de Baixkíria serà un dels participants en les Jornades Internacionals Folklòriques / Font: Adifolk

El festival començarà a Calella, passarà per una desena de municipis catalans i finalitzarà a Figueres amb una actuació de cloenda

Del 6 a 15 de setembre arreu de Catalunya tindrà lloc la celebració de la 47a edició de les Jornades Internacionals Folklòriques. L’esdeveniment, organitzat per Adifolk, té com a objectiu la fusió de les cultures i l’apropament dels pobles.

Enguany, els plats forts del festival seran les actuacions del ballet folklòric Raaga, provinent de l’Índia; del ballet folkòric Krujevà, de la República de Baixkíria; i del ballet folclórico de Tamaulipas, originari de Mèxic.

A més, les Jornades Internacionals també comptaran amb la participació de diferents grups de l’estat. Aquest és el cas de l’Elai Alai de Portugalete, d’Euskadi, i de S’Eixam Mallorquí de Sóller, de les Illes Balears.

L’inici a Canyelles i el final a Figueres 

La ciutat de Calella serà una de les principals seus de les Jornades Internacionals Folklòriques d’enguany. Adifolk ha triat aquest municipi del maresme perquè s’hi celebri l’espectacle inaugural, que tindrà lloc amb la participació de tots els grups del festival. A més, els actes a Calella s’allargaran durant tota la setmanal, ja que s’hi faran diferents actuacions, concerts i tallers de dansa.

En total, els principals municipis catalans que acolliran les Jornades Internacionals Folklòriques d’aquest 2019 són: Bellpuig, Gironella, Montblanc, Rajadell, Santa Maria de Palautordera, La Llagosta, Arenys, Matadepera, Ripoll, Vilanova d’Espoia, L’Hospitalet de Llobregat i Barcelona, entre d’altres.

Finalment, el festival finalitzarà el diumenge 15 de setembre a Figueres. Allà se celebrarà l’acte de cloenda, en el qual participaran tots els grups internacionals així com l’Esbart Mediterrània Dansa de Figueres i altres grups de cultura popular de la ciutat.