PuntPla
portal d'articles sobre cultura tradicional i popular
Dansa

El Grup de Dansa de Vilanova estrena balls nous en una cita especial

El Grup de Dansa de Vilanova estrena balls nous en una cita especial

L’entitat celebrarà la 40ª edició de la Nit de Dansa. A partir de les 22.30 h començarà aquesta exhibició que tindrà l’acompanyament de la Cobla Maricel

Per primera vegada en la seva història el Grup de Dansa de Vilanova presentarà balls de creació. Si fins ara l’entitat s’havia limitat a representar els balls tal com eren antigament, enguany els seus balladors s’han esforçat per crear danses noves. 

Com explica el president de l’entitat, Ramon Bau, a finals de l’any passat la Cobla Maricel va demanar a l’entitat amenitzar uns concerts seus amb una sèrie de balls. És a partir d’aquesta col·laboració que el Grup de Dansa es va posar a treballar per crear danses noves. “Estem molt contents amb el resultat i és per aquest motiu que hem decidit ensenyar-lo en una nit tan especial com és la 40a edició de la Nit de Dansa”, explica. 

Balls mariners i balls de plaça

L’exhibició que tindrà lloc a la plaça de la Vila de Vilanova i la Geltrú comptarà amb la participació del cos de ball i del Grup Veterà, format per exballadors del Grup de Dansa. En total, dissabte 3 d’agost es podran veure dalt de l’escenari balls com la Morisca, el Ball Pla d’Alinyà, les gitanes de Castellbisbal o el Ball del Mocador, així com danses que no s’han representat mai a la capital del Garraf com la Jota Olé i el Ball de Coques d’Ascó.

Abans d’acabar l’actuació, com ja és tradició, es tocaran les Danses de Vilanova i es convidarà el públic a ballar-les davant de l’escenari. Tot seguit, la Cobla Maricel oferirà un concert en què interpretarà danses vuitcentistes.