PuntPla
portal d'articles sobre cultura tradicional i popular
Música

La gralla i la música electrònica es donaran de la mà en la Fira Mediterrània

La gralla i la música electrònica es donaran de la mà en la Fira Mediterrània
Electrogralla és el treball final de l’ESMUC del músic sallentí Roger Andorrà.

Aquest 2018, D’Arrel, l’entitat que s’encarrega d’organitzar la secció més tradicional de la Fira Mediterrània, ha escollit set grups per participar en la fira manresana del mes d’octubre. El divendres 5 i el dissabte 6 es podran escoltar algunes propostes musicals que barrejaran la gralla amb la música electrònica i d’altres que ens transportaran a la bellesa de les paraules del cançoner tradicional.

Els conjunts que actuaran en la secció “Humus Mediterrani” són La Coixinera, Tàntals, Electrogralla, La Jueva de Tortosa, Quirze i Marc Egea, Bauma i Ballaveu.

D’entre aquestes, destaquen tres propostes. La primera, Electrogralla, és el treball final de l’ESMUC del músic sallentí Roger Andorrà. En ell, l’intèrpret connecta la gralla a uns pedals electrònics tot experimentant amb la música tradicional i les sonoritats contemporànies.

La segona és la de Tàntals, un viatge sonor per la música popular de diferents indrets de la Mediterrània amb una barreja de música clàssica, popular i improvisació.

Finalment, amb Ballaveu el públic podrà redescobrir les arrels profundes del cançoner tradicional.

Tots els concerts són gratuïts, alguns d’ells es faran a la Plaça d’Europa i d’altres a l’Espai Òmnium de Manresa.