PuntPla
portal d'articles sobre cultura tradicional i popular
DansaMúsica

La Fira Mediterrània té un nou director artístic

La Fira Mediterrània té un nou director artístic
Es tracta de Jordi Fosas, fins ara president del Cercle de Cultura Tradicional i Popular Marboleny i director del Festival Ésdansa de Les Preses

Es tracta de Jordi Fosas, fins ara president del Cercle de Cultura Tradicional i Popular Marboleny i director del Festival Ésdansa de Les Preses

Aquest 2019, la 22a edició de la Fira Mediterrània de Manresa comptarà amb un nou director artístic, l’olotí Jordi Fosas, que agafa el relleu de David Ibáñez.

Com expliquen des de la Fira Mediterrània, Fosas va ser escollit d’entre les set candidatures presentades i s’encarregarà de la programació artística de la Fira durant els próxims tres anys. A part de la seva vinculació amb el món de la cultura popular, Fosas també ha estat escollit pel contingut del projecte artístic que va presentar així com per la seva experiència contrastada.

Vinculat a la cultura popular

Jordi Fosas, nascut a Olot l’any 1976, és des de 1996 president del Cercle de Cultura Tradicional i Popular Marboleny, entitat especialitzada en la recerca, formació, creació i difusió de la dansa d’arrel tradicional; ha estat, des del 2001 i fins a l’actualitat, director del Festival Ésdansa de Les Preses, on també va ocupar el càrrec de gerent durant els anys 2006 i 2007. Des de l’any 2010 ha estat vicepresident del Festivals du Sud, la Xarxa de Festivals del sud d’Europa de danses populars.

En el mateix àmbit de la cultura popular, i durant deu anys, va ser secretari de l’Agrupació d’Esbarts de les comarques Gironines. Jordi Fosas també està relacionat professionalment amb el món de la producció de grans esdeveniments, com a soci cofundador i director-gerent de l’empresa La Caraba Produccions – serveis a la cultura SL, una empresa especialitzada en la producció i els serveis tècnics integrals necessaris pels esdeveniments.

Funcions de la direcció artística

El nou director artístic haurà de dissenyar, executar i fer el seguiment del projecte artístic de la Fira, garantint-ne la qualitat i l’interdisciplinarietat, i contribuir en el disseny de les línies de l’activitat professional. Ho haurà de fer durant les edicions del 2019, 2020 i 2021, amb la possibilitat de renovar per dos anys més. El seu objectiu ha de ser mantenir i potenciar el mercat d’espectacles com un referent de qualitat artística.

Procés iniciat a finals de novembre

El procés de selecció de la nova direcció artística es va obrir a finals de novembre amb la publicació de les bases del concurs. Fins al 18 de desembre es van rebre les propostes dels candidats i a partir d’aquella data es va iniciar el procés de selecció que va realitzar una comissió de valoració.