PuntPla
portal d'articles sobre cultura tradicional i popular
Dansa

El Foment de la Sardana de Figueres viatja als anys 20 amb el film ‘Miss Dalí’

El Foment de la Sardana de Figueres viatja als anys 20 amb el film ‘Miss Dalí’

Aquest estiu s’han estat rodant a Figueres algunes escenes de la pel·lícula Miss Dalí de Ventura Pons, una obra que narra la relació d’Anna Maria Dalí amb el seu famós germà Salvador. El film, que s’ha estrenat aquest divendres 6 d’abril, ha comptat amb la participació del Foment de la Sardana Pep Ventura de Figueres, que va estar rodant una escena d’època el passat mes de juny.

El film, dirigit per Ventura Pons, es va rodar a la Rambla de Figueres. Font: Xavi Toral, Rosa Espigulé i Montserrat Mauné.

La seqüència se situa l’any 1925 i descriu un moment en què el pare de Dalí, a qui li agradaven molt les sardanes, va pagar una audició a la Rambla amb motiu de la visita del poeta Federico García Lorca a Figueres.

En ella es poden veure alguns dels membres del Foment de la Sardana de Figueres vestits amb roba dels anys 20, com també als dansaires de l’entitat Mediterrània Dansa i de la colla Tramuntana de la Societat Coral Erato. Tots ells apareixen a la pel·lícula ballant una sardana del mestre Pep Ventura interpretada pels músics de la cobla La Principal d’Olot.