PuntPla
portal d'articles sobre cultura tradicional i popular
Dansa

El 63è Aplec de Sardanes de la Garriga se celebrarà amb un homenatge a la Senyera

El 63è Aplec de Sardanes de la Garriga se celebrarà amb un homenatge a la Senyera
Trobada de sardanes / Foto: Agrupació Sardanista la Garriga

L’acte començarà a les vuit del vespre i se celebrarà just davant del teatre El Patronat, al Passeig número 42

El pròxim dimarts 10 de setembre tindrà lloc el 63è Aplec de la Sardana de la Garriga. En l’acte hi participaran un total de tres cobles, la cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona, la Jovenívola de Sabadell i la Ciutat de Girona, que oferiran un total de 25 sardanes, algunes d’elles dedicades a la Garriga. Per exemple: Garriguenca, de Fèlix Martínez Comín, Un bon garriguenc, de Carles Sagarra, o La Garriga, de Francesc Mas Ros, que serà interpretada en acabar l’aplec.

L’acte, que començarà a les vuit del vespre, comptarà amb una botifarrada popular, així com amb el tradicional concurs de colles sardanistes. A més, també es farà una tanda de sardanes obligades de cobla.

Novetats en l’organització

Enguany, una de les novetats del 63è Aplec de la Sardana de la Garriga és el canvi d’ubicació. La trobada tindrà lloc al Passeig número 42, just davant del teatre El Patronat.

Homenatge a la Senyera 

A mitjanit, i conjuntament amb Òmnium Cultural, tindrà lloc l’homenatge a la Senyera, amb l’ofrena floral de les entitats i dels partits garriguencs. L’acte inclourà la marxa de torxes, així com la hissada de la bandera al compàs del Cant de la Senyera.

Un dels moments singulars de la nit serà la lectura del manifest de la Diada, a càrrec de Joan Bonanit. A continuació tindrà lloc l’actuació musical de Sílvia Montells i Joan Antonell, que cantaran la cançó Bona nit. L’homenatge a la Senyera acabarà amb el cant dels Segadors, que serà interpretat per part de les tres cobles i del públic assistent. Seguidament, les sardanes continuaran fins a la matinada.