PuntPla
portal d'articles sobre cultura tradicional i popular
Més Notícies

Edició plena d’efemèrides per les Festes de Santa Tecla de Tarragona

Edició plena d’efemèrides per les Festes de Santa Tecla de Tarragona

El Ball de Bastons, La Mulassa i la Mulasseta i Els 7 Pecats Capitals. Aquests són alguns dels balls del seguici popular tarragoní que aquest 2017 compleixen anys. Per celebrar-ho tot plegat han organitzat una sèrie d’actes del 15 al 24 de setembre, els dies en què dura la festa.

El pròxim dissabte dia 16, per exemple, tindrà lloc una cercavila per conmemorar els 40 anys de la represa del Ball de Bastons de Tarragona. L’acte, que s’inclou dins la Mostra de Folklore Viu, començarà a les 19 h des de la Rambla Nova i comptarà amb la participació del Ball de Bastons de l’Esbart Santa Tecla de Tarragona, el Ball de Bastons de l’Arboç, el Ball de Bastons de Salou, els Bastoners d’Artés i el grup Duguna-Iruñeko Dantzariak de Pamplona.

La Mulassa i la Mulasseta, per la seva banda, compleixen 30 i 15 anys respectivament i amb motiu del seu aniversari els seus portants estrenen nous vestits.

Un altre ball que també compleix anys és el dels 7 Pecats Capitals, que en fa 15. L’efemèride se celebra amb l’estrena dels 7 Pecats Capitals Petits -la versió infantil del ball- que es donarà a conèixer el pròxim 15 de setembre a les 19 hores al Pati Jaume I del Palau Municipal.

Per acabar, altres elements que també estan de celebració és l’Esbart Dansaire de Tarragona, que fa 35 anys, com també el Ball de Serrallonga i els So Nat-Grallers de Tarragona, que en compleixen 30. Unes efemèrides que, segons l’Ajuntament del municipi, confirmen la maduresa i consolidació de la tradició cultural i folklòrica tarragonina.