PuntPla
portal d'articles sobre cultura tradicional i popular
Més Notícies

Bestiari Kids 2021: Berga acull per Corpus una jornada centrada en la gestió de les colles infantils i juvenils

Bestiari Kids 2021: Berga acull per Corpus una jornada centrada en la gestió de les colles infantils i juvenils

El pròxim dissabte 5 de juny, les colles de cultura popular amb seccions infantils tenen una cita a Berga. Més concretament una cita virtual, per agafar idees i posar-se al dia amb tots aquells aspectes relacionats amb les colles infantils.

A les 11 del matí, a través del canal de Youtube de l’Agrupació del Bestiari (https://bit.ly/3fxRHZ7), es podrà seguir en obert un cicle de xerrades en el qual es parlarà de temes com la legislació, la seguretat, les actituds pedagògiques i la dinamització de les colles de cultura popular amb nens i joves. Es presentaran exemples, com el cas de la Patum infantil de Berga i el Corpus del barri de la Geltrú de Vilanova, i es farà una taula rodona per a debatre i resoldre dubtes.

L’activitat, titulada Jornada professional de projectes de cultura popular infantil. Bestiari Kids: cicle de taules rodones, tindrà una durada de dues hores (d’11 a 13 h) i serà presentada pel comunicador cultural Pau Benavent. L’acte, organitzat per l’Ajuntament de Berga conjuntament amb l’Agrupació del Bestiari, proposarà mitjançant quatre ponències diferents línies d’actuació en la gestió de grups infantils i juvenils.

Una tasca pendent

El president l’Agrupació del Bestiari, Mateu Tres, explica que el sector educatiu ve d’una dècada de canvis, en el qual el tracte amb els infants ha canviat enormement. “El sector del lleure també porta una trajectòria molt destacable i, pel que fa a l’àmbit de la cultura popular, ara comença a ser el moment que es vagi endreçant la relació amb els infants”.

Tres explica que aquest tipus d’associacions “han d’anar afrontant les dificultats de gestionar grups amb nens i joves i, sobretot, fer-ho de manera correcta, ajustada a la llei i d’acord amb les necessitats de la societat actual”.

La jornada del 5 de juny és un acte que s’ha organitzat com a alternativa a la Patum de Berga que enguany, a causa de la pandèmia, tampoc es podrà celebrar. En l’actual època de canvis l’Ajuntament de Berga i l’Agrupació del Bestiari han volgut aprofitar aquesta aturada per fer reflexionar i promoure noves línies de treball.