PuntPla
portal d'articles sobre cultura tradicional i popular
Més Notícies

Els balls de Vilafranca prendran mesures pel seu compte contra l’incivisme

Els balls de Vilafranca prendran mesures pel seu compte contra l’incivisme
Font: Ball de panderetes de Vilafranca

Davant el que consideren la “no-actuació” de l’Ajuntament, els dansaires del seguici popular avisen que combatran les agressions sexistes

“El vostre incivisme no ens deixa ballar”. Amb aquesta frase els balls de la Festa Major de Vilafranca han realitzat un comunicat en què expressen el seu descontentament amb el comportament d’una part del públic que va a veure la Festa Major.

Segons han indicat els balladors en una carta publicada a l’Eix Diari, estan farts d’haver patit en els últims anys “manques de respecte, agressions violentes i agressions sexistes” en el carrer de la Palma de Vilafranca, entre la plaça Llorenç i Barba i el carrer de Sant Joan.

Just en aquest espai, durant la processó del dia 30 d’agost, els balls reconeixen haver hagut de suportar durant les últimes festes majors tot un seguit de tocaments, insults, vexacions, aixecades de faldilles, agressions a les imatges festives i fins i tot intents de manipular armes de foc.

Per tal de solucionar aquesta situació, els balls de la Festa Major vilafranquina van tenir diverses reunions amb l’Ajuntament i la regidoria de cultura. No obstant això, segons els grups que formen part del seguici popular, des del consistori “no han fet cap proposta que aporti solució”.

Davant d’aquesta conjuntura els balladors han manifestat, a través del comunicat anterior, que durant la Festa Major d’enguany “prendran una sèrie de mesures que alteraran el ritme de la processó”. Aquestes accions tindran com a objectiu defensar la integritat dels integrants del seguici popular.