PuntPla
portal d'articles sobre cultura tradicional i popular
Dansa

Balls folk i tallers de dansa en el desè aniversari de l’entitat de l’Esbart de Mataró

Balls folk i tallers de dansa en el desè aniversari de l’entitat de l’Esbart de Mataró
Exhibició de l'Esbart Mataró durant l'acte de pubillatge de la ciutat d'aquest 2019 / Foto: Associació Mestres del Gai Saber

L’Associació Cultural i d’Esbarjo Mestres del Gai Saber de Mataró està de celebració: compleix deu anys i, per celebrar-ho, ha preparat diferents activitats. Des del 24 d’octubre fins al 23 de novembre, totes les persones interessades a conèixer de més a prop la cultura popular de Mataró podran participar en algun dels diferents actes que hi ha organitzats. Aquests inclouen balls amb música folk, cercaviles, tallers de dansa i, fins i tot, una exposició.

10 anys dedicats a la dansa

Des del 24 d’octubre fins al 24 de novembre, a l’Ateneu de la Fundació Iluro es podrà visitar una exposició sobre la trajectòria de l’entitat. L’Associació Cultural i d’Esbarjo Mestres del Gai Saber es va fundar l’any 2007 amb la voluntat de recuperar el Ball de Gitanes de Mataró. Més endavant, l’any 2015, l’entitat va posar en marxa un altre projecte: el de recuperar la resta de balls tradicionals de la capital del Maresme.

Avui dia l’associació compta amb un esbart, l’Esbart Mataró, fundat l’any 2017, així com amb una imatge festiva. Aquesta és la mulassa, que es va estrenar a principis del 2018.

Quasi una desena d’activitats

A part de l’exposició que ha organitzat l’entitat, durant l’últim cap de setmana d’octubre i tres caps de setmana del mes de novembre s’han preparat diferents activitats per a gaudir de la dansa a la ciutat de Mataró:

  • Dissabte 26 d’octubre a la Riera (cantonada amb carrer Bonaire) començarà un concert folk a les 19 hores amb l’acordionista Marc del Pino.
  • Dissabte 9 de novembre, a les set de la tarda tindrà lloc un taller de danses tradicionals també a la Riera (cantonada amb carrer Bonaire).
  • Diumenge 10 de novembre a les 11.30 hores començarà una trobada d’esbarts infantils a la Riera (cantonada amb carrer Bonaire).
  • Dissabte 16 de novembre a la Riera (cantonada amb carrer Bonaire) se celebrarà un taller de ball de gitanes a partir de les set de la tarda.
  • Dissabte 23 de novembre a les sis de la tarda començarà des de l’Ateneu de la Fundació Iluro una cercavila amb el grup Percúdium. A partir de dos quarts de vuit del vespre hi haurà concert folk a càrrec del grup Ball’All Kor.