PuntPla
portal d'articles sobre cultura tradicional i popular
Més Notícies

L’art floral també serà present en la Diada d’aquest any

L’art floral també serà present en la Diada d’aquest any
Catifa de flors al Palau de la Generalitat / Foto: Federació Catifaires

La Federació Catalana de Catifaires ha preparat, per aquesta diada de l’11 de Setembre, una gran catifa de flors que es pot visitar al Palau de la Generalitat. L’obra, que es titula “Patrons de Catalunya, cultura popular, art i tradició” fa 40 metres quadrats i conté una gran imatge de Sant Jordi amb el drac als peus i una representació de la Verge de Montserrat.

Dilluns passat, 9 de setembre, un total de 51 persones van participar en la confecció d’aquesta mostra d’art floral. En total van tardar vuit hores i mitja en col·locar 15 tipus d’elements naturals (com flors, pellofes d’arròs i marro de cafè) que van tintar la catifa amb 30 colors diferents.

Una oportunitat per donar a conèixer l’art floral

Vicenta Pallarès, presidenta de la Federació Catalana de Catifaires, senyala que l’exposició d’aquesta catifa un 11 de setembre, la Diada de Catalunya, és una gran oportunitat per donar a conèixer la tradició de l’art floral. Així doncs, durant aquest dia el Palau de la Generalitat s’omple de centenars de persones en la jornada de portes obertes que té lloc d’11.30 a 18.30 hores.

A més, segons Pallarès, aquesta obra també té un gran valor, ja que és la millor catifa que s’ha fetfins ara a l’edifici de la plaça de Sant Jaume. Fa dos anys també se’n va fer una, que en aquest cas va representar el tapís flamenc que hi ha a la capella de Sant Jordi.